Een club die verbroedert

In klup foar elkenien

NIEUWS / Wedstrijdverslag Bergum - FVC (geschreven door “Grapke”)
Nieuws afbeelding VV Bergum

Wedstrijdverslag Bergum - FVC (geschreven door “Grapke”)

15 april, 2019

Prachtig de bespreking van onze trainer Gerard uit Marssum vlak voor de wedstrijd in Bergum. Ging over comfortzone. Ik versta eronder je op je gemak voelen in je omgeving. De trainer doelt daarmee natuurlijk in de wedstrijd maar ik zie al enkele jongens aan de 3e helft denken. Die 3e helft voelen ze zich altijd in de comfortzone. Geef Mickey die microfoon en zelfs de meest houterigge spelers en aanhang ( Jan Efde en Bert Hollander ) wagen zich op de dansvloer handtjes in de hoogte… Ik zelf zie die 3e helft ook altijd wel zitten, vooral hier in Bergum. Al een 20 jaar een begrip. De spelers hebben het ochtends niet over de wedstrijd maar over die 3e helft in Bergum. Vandaag voor het laatst. Ik zie er tegen op. Heb hier zoveel prachtige wedstrijden beleefd. Zelf gespeeld tegen Henny Weering,  Sieds Bosma, Klaas en Bertus de Boer meegemaakt, Olaf Muizer de keepertrainer en ex FVC ‘er. Wat een strijd en wat een saamhorigheid na de wedstrijd in hun kantine en ook bij FVC. Ik ken wel janke vandaag na afloop en dat is geen leugen. Bestuursleden suas een Gooitzen en sien vrouw, echte clubmensen Bergum zondag met ut hart op de goeie plek. Dat is gebeurd na vandaag, nee Gooitzen blieft een goed mens. Joepie van Tuinen is hier bekend geworden. Wie had ooit van Joepie gehoord. Wel van zijn broer Piet die nu weer furore maakt bij ut Wap 1 x in de maand en vroeger met die microfoon in Uus Mem, Regina bar boven sien kop zwaaide. Lekkere wijven kwamen daar op af en nu weer. Na Joepie’s 1e optreden hier in Bergum wordt ie overal gevraagd. Verzorgingstehuizen, FVC, Visclub  ’t Dobbertje, Ziggo Dome komt eraan….

De wedstrijd gaat wel gelijk op. FVC komt 2 x op voorsprong door Mick en Leon maar Bergum komt gelijk door 2 maal een actie richting 1e paal. De Bestuursleden bedanken mij voor de 4 punten die Bergum haalt tegen ons dit seizoen want bij de 1-2 thuis FVC scoort FVC 3 x en vandaag in Bergum weer 1 x in eigen goal. Ik weet zeker dat dit te maken heeft met die comfortzone en dan vooral die 3e helft uit en thuis tegen Bergum en het zal mij dan ook niet verbazen dat getracht wordt vanuit FVC of er niet een doorstart gemaakt kan worden met Bergum zondag. Het wordt FC Burgum op zaterdag maar misschien kunnen we in de voorbereiding, winterstop en nazomer tegen mekaar oefenen en dan die 3e helft in dat clubhuis van Bergum zondag met Joepie……Dit komt zo ineens bij mij op en ook de tranen, ik zweer het.

Genoten vandaag van de comeback van scheidsrechter Boekholt. Uit Assen komt ie. Ik schreef al eerder over Boekholt. Toen in Oude Pekela bij Noordster. Nee, niet dat ie zich daar verkleedde als clown om heel Oude en Nieuwe Pekela en omstreken met zijn fluit onveilig te maken, nee hij liep daar gewoon rond in zijn scheidsrechtertenue en floot een puike partij. Hij zette toen voor mij Assen weer op de kaart want ik had het helemaal gehad met Assen 16 maanden daar op die Rolder Hei in gevechtstenue Militaire Dienst in de winter met min 20 graden te pitten in de open lucht. Open lucht ja, in een slaapzak op die bevroren grond en op 500 meter een haan die om ochtends 3:00 uur iedereen wakker kraaide. Die 2e avond begon ie weer maar we hadden een zandhaas in ons midden, Manusiwa en die haan kraaide nooit meer toen Manusiwa zei wacht maar eevn…. Boekholt laat vanmiddag ook voetballen , kwam het spel ten goede, manlijk spel, niet van dat wijvevoetbal, hartstikke goed, of is ie nooit weggeweest.

2-2 vandaag en FVC laat toch 2 punten liggen maar wel een goed gevoel een ieder want er werd geknokt voor mekaar en dat speelt ook nog een 3 uren na de wedstrijd in die kantine met Lifemuziek. Tommuh ik hoop dat die doorstart slaagt want dan hoeft die Bruin ook niet helemaal naar Balk te vliegen een 3 a 4 x in de week. Al die bekende zondagtrainers die verkassen naar het zaterdagvoetbal. Noem ze maar op.. Hollie Blauw Wit, Groote Leovardia, Bruin Balk, Katje Lakskunen zaterdag, Hoff Nicator zaterdag…..Ik zie ze zondags dus niet meer, tenminste niet op het voetbalveld want hun vrouwen fienuh… fienun ? een hele zaterdag voetbal wel genoeg dan. Doodzonde.

Een traan gelaten vanmiddag na afscheid Bergum zondag maar ook deze week bij het overlijden van Douwe Zondervan. Slechts 56 jaar. Hoofdtrainer FVC geweest, Hoofd opleidingen, Voorzitter en 1 van de grote animators verhuizing FVC van de Hemrik naar Wiarda waar tezamen met Haringsma nogal wat zweetdruppels zijn gevallen in overleg met de Gemeente.

Bezeten was Douwe van het spelletje, maar dan is het voetbal uiteindelijk maar bijzaak maar ook weer iets waar we naar uit zien. Leven gaat door. Voetbal is prachtig. Nu dinsdag Ajax uit bij Juve en zaterdagavond FVC tegen Sneek Hovis met Lifemuziek na  en op zo’n mooie avond kunnen we het nog even over Douwe hebben.

Met vriendelijke sportgroet,

GrapkeTerug

Volgende wedstrijden

FVC 4 - Bergum 3

22 mei 19:00

Bergum 35+1 - SC Veenwouden 35+1

24 mei 19:30

Bergum 35+1 - Broekster Boys 35+1

24 mei 20:00

BCV 35+1 - Bergum 35+1

24 mei 20:30

Bergum 45+1 - BCV 45+1

24 mei 19:30

Ropta Boys 45+1 - Bergum 45+1

24 mei 20:00

Bergum 45+1 - Drogeham 45+1

24 mei 20:30

Bergum 1 - GAVC 1

26 mei 14:00

Geel Wit 2 - Bergum 2

26 mei 14:00

Bergum 3 - Amelandia 1

26 mei 11:00