Een club in beweging

Fuotbalklup yn beweging

NIEUWS / Fusie vv Bergum en BCV een feit
Nieuws afbeelding VV Bergum

Fusie vv Bergum en BCV een feit

28 maart, 2019

De fusie tussen VV Bergum en BCV is een feit. Maandagavond tijdens de beslissende stemronde bij BCV werd unaniem gestemd voor een samensmelting met vv Bergum. Ruim twee weken eerder stemden de leden van VV Bergum al massaal voor de fusie.

De twee verenigingen gaan zoals bekend verder onder de naam FC Burgum. De nieuwe club wordt met ruim 750 leden (zo’n vijftig teams) een van de grotere voetbalverenigingen in de regio. De prestatieteams van FC Burgum gaan spelen in de zaterdagcompetitie. Daarnaast blijven ook op vrijdagavond en zondag recreatieve teams actief


Nieuwe kleuren
Nu de fusie een feit is, zal sportpark Het Koningsland de komende jaren een metamorfose ondergaan. Het vertrouwde zwart-wit-rood op de velden zal plaatsmaken voor de nieuwe, door leden gekozen, clubkleuren licht en donkerblauw. Ook de huidige clubgebouwen zullen op termijn verruild worden voor een nieuw onderkomen in de nog te bouwen sporthal.

Tot die tijd zal er een periode moeten worden overbrugd in één van beide clubhuizen. Maar dat kan de pret niet drukken bij de voetbalverenigingen in Burgum. De leden gaven groen licht: ze gaan ervoor en hebben er zin in. Liever vandaag dan morgen.


Terug

Volgende wedstrijden