Passie voor voetbal

8 oktober, 2018

Bergum 3 – SF Deinum 3
7 oktober ’18
Deze zondag geen katers van feesttenten, Harmen is op tijd aanwezig, Tjitte is veel te laat, Rutger in de ziektewet, Sytse had last van de ziekte van Heineken, maar de rest van de selectie is aanwezig, dus er kan gepresteerd worden! Tegenstander van vandaag is SF Deinum 3, een promovendus uit de reserve 6e klasse. Deinum heeft op het eerste oog een jonge ploeg met snelle voorwaartsen.

Deinum wint de toss en mag dus de aftrap voor haar rekening nemen, al snel wordt door het agressieve middenveld van it 3e de bal veroverd en kan er gezocht worden naar de gelegenheidsspits Maik de Meer. Maik is van origine een middenvelder, maar staat sinds zijn komst naar Bergum 3 vooral in de verdediging of aanval. Bergum 3 dicteert in de eerste helft het spel, is soms heel erg gevaarlijk (een prachtig afstandsschot van Michel van Dijk mist op een haar na het net) , maar scoren doet het niet. Deinum daarentegen probeert d.m.v. de counter gevaarlijk te zijn en raakt hiermee zelfs nog 1x de lat! Het spel van beide partijen is zo nu en dan tegen het randje aan, waardoor de scheidsrechter van dienst ( dhr G. Koopmans ) soms zijn handen er aan vol heeft.

In de rust wordt er voornamelijk op gehamerd om de keeper van de tegenstander wat meer te testen, iets sneller te handelen, zodat Deinum nog meer onder druk komt te staan, want er liggen mogelijkheden. Michel van Dijk mag i.v.m. lichte blessure achter in de kleedkamer, Harmen Heidstra is zijn vervanger.

Vol goede moed en zelfvertrouwen knalt Bergum 3 uit de startblokken, is gevaarlijk voor de goal van de tegenstander, maar scoren doet het nog niet. Eigenlijk is de 2e helft een kopie van de eerste helft, Bergum dicteert het spel en Deinum blijft loeren op de counter. Na zo’n  15 minuten te hebben gespeeld wordt er gewisseld aan de kant van Bergum, Roel Boonstra komt het veld in voor Abdulrahman Albleri, onder de intimi beter bekend als ‘’Appie’’, deze goedlachse Syriër, kampte de afgelopen 2 wedstrijd met een hamstring blessure en werd dus uit voorzorg naar de kant gehaald.  Tjitte v/d Veen komt het veld in voor Benny van Althuis, die vanwege een sanitaire stop het veld met enige haast moet verlaten. De wedstrijd blijft eentonig, het is nog steeds Bergum 3 wat de aanval zoekt, invaller Roel Boonstra is dicht bij de winnende treffer, hij weet een goede voorzet van Peter Vonk net niet tot doelpunt te promoveren, hij kopt naast. Deinum is nog een enkele keer gevaarlijk, maar doelman Thijs Rijpma wordt niet gepasseerd. De wedstrijd eindigt dus met dezelfde stand, waarmee het begonnen is 0-0.

Supporters worden wederom bedankt voor het steunen van onze ploeg, hopelijk wordt jullie steun binnenkort weer uitbetaald in overwinningen. Aankomende zondag gaat Bergum 3 de Waddenzee over om tegen Amelandia 1 te strijden voor de 3 punten.
Man van de wedstrijd: good old Leo de Jong.

P.s. De vacature voor verzorgster is nog steeds niet ingevuld.

Bergum 1 - Gomos 1

16 dec. 14:00